CLASS @ CHEPAHCUTECAKES

PENGUMUMAN

KELAS BAKING DAN DECO
sila ke http://CHEPAHCUTECAKES-CLASS.BLOGSPOT.COM utk detail kelas

Latest Update
https://www.facebook.com/chepah.cutecakes.5

My ex-schoolmate's cuppies

Saturday, November 29, 2008

Habis design kek fondant hijau pukul 3 pagi... dh tk larat nk angkat mata. ZZZZZZ..... Bangun subuh, siapkan anak, hantar ke nursery, gi dating breakfast dgn hubby, balik rumah baru start deco cuppies ni. Cuppies ditempah oleh kawan sekolah che'pah. Dah berbelas tahun tk jumpa....Alih2 jumpa kt facebook terus order cc. Hihihi...

25pc butter cc
Flava: Blueberry
Filling: Blueberry
Deco: Buttercream, Piping gel.


Rama-rama... rasa macam nak nyanyi lagu Ella...
My favourite Rainbow
Cubaan berani, huh... terang betul kaler biru & hijau ni yek...
Tengok kawan che'pah, Roselina..happy betul dapat cc....Sampai rumah, dia makan dgn hubbynya, terus call..."sedap la cc hang...." Alhamdulillah...Lain kali order lagi yek...

Read more...

Emboss Flower

Ha.... ini di gadget yang che'pah guna utk buat emboss flower atas fondant tu. Kepada kawan2 yg belum beli emboss mat, boleh la beli moon cake press ni ya... murah jek tak sampai RM10.

Read more...

Green Fondant White Ribbon

Habis deco kek transformer, mencanai fondant plak. First time buat deco Ribbon. Leceh juga nak buat ribbon ni ya. Selalunya che'pah guna ready made flowers. This time customer tknk flower, nk design ribbon....Layan...
Cake ordered by Ungku Mastura also regular customer. This cake is for her cousin engagement. Selamat Bertunang ya.... Hopefully you like the design.

Cake: Carrot Cake
Topping: Fondant
Deco: Sugarpaste Ribbon & flowers
Weight: 2kg
Size: 8"

Read more...

Transformer & Haziq

Lepas siap deco cupcake hantaran peach colour tu terus bake sponge cake, bancuh whipped cream, bancu cupcakes lagi. Siap semua pegi pastry pro plak nak ambik edible pic & beli barang utk fondant cake. Balik dr pastry pro masak carrot cake lak. Sambil tu topping sponge cake. Takde idea nak deco, gambar pun dh penuh satu kek, so buat simple deco aje....

Happy Birthday To Haziq & thanks to mama Haziq, Zamzarina my loyal customer. Tahun ni saja dah banyak kali order kek. Tqvm.

Cake: Sponge Cake
Filling: Strawberry
Topping: Whipped Cream
Deco: Edible Pic & Buttercream
Weight: 1kg++
Size: 8"

Read more...

Hantaran Peach

This cuppies ordered by Kak Faridah. I meet kak faridah during choc moulding class. Sembang2 pasal blogs & cupcakes. Tetiba kak faridah call nak datang rumah order cuppies untuk hantaran tema peach. She wanted to pick up on friday... alamak thursday nite i ada office dinner. So before going to dinner, terkocoh2 siapkan bunga... After dinner dh ngantuk giler, terus tidor....Bangun pagi baru start arranging the flowers....

15pc cuppies
Size M
Flavor Vanilla choc rice


Guess how i did this?????.......

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP