Saturday, January 24, 2009

Order from Melbourne - Purple Fondant

Last week i received call from Melbourne. My old friend, Basya call to make order! Dah 5 tahun tak jumpa & lost contact, baru2 ni jumpa di facebook. Basya order untuk adiknya yang baru kahwin & akan bertandang belah pengantin perempuan hari ni. TQVM



Cake: Buttercake
Topping: Fondant
Weight: 2kg
Size: 9"

Family Cupcake

Family cupcake ordered by Ika's relative, Mariam. Mariam ni balik dr Dubai nak bersalin di KL. Nak tema family, atuk nenek & cucu2. Alamak pening la kepala che'pah nak design.... Hihi.. akhirnya inilah idea yg keluar....
Vanilla Cupcake
Yang ni pulak ordered by Aqilah, my officemate. Katanya cupcake utk ayahnya... tapi tak tau tema apa, tema family pun boleh...
Choc Moist Cupcake
TQVM Mariam & Aqilah

Walnut Brownies + CMC Mayonaise

Brownies ordered by my cousin Adik Wa. Adik Wa ni suka CMC Mayonaise. 
Boleh kata tiap2 bulan order, sebulan 2 kali pun ada.


CMC Mayonaise

Walnut Brownies

Muffin Weekend: Pandan

Singgah pulak di rumah Kak Tun, terliuq tengok muffin pandan kak tun. Terus pegi kedai beli santan kotak....


Muffin Weekend: Banana

Pastu teringin lak nak makan Banana muffin, godek2 resepi jumpa resepi Bro Rozzan....


Memang sedap

Muffin Weekend: Strawberry

Minggu lepas terasa rasa nak makan muffin.... apatah lagi bila ziarah rumah kawan2 cyber.....
Strawberry Muffin ni belajar dgn maklang, resepi asal guna tepung gandum. Balik rumah cuba self raising flour, hasilnya tak jadi lava gunung berapi.... hihi



Original muffin yang dibuat di rumah maklang.

CLASS @ CHEPAHCUTECAKES

PENGUMUMAN

KELAS BAKING DAN DECO
sila ke http://CHEPAHCUTECAKES-CLASS.BLOGSPOT.COM utk detail kelas

Latest Update
https://www.facebook.com/chepah.cutecakes.5

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...